Diensten

oim advies is gespecialiseerd in het leveren van totaal oplossingen. Graag gaan we samen met u om de tafel om gezamenlijk te bepalen op welke wijze wij u kunnen ondersteunen bij het bereiken van uw doelstellingen. Nadat we hebben vastgesteld welke doelen bereikt moeten worden kan oim advies voor u een plan ontwikkelen en u een aanbod doen voor een mogelijk realisatie traject. Binnen dit traject kunnen wij één of meer van de volgende diensten leveren:Turn-key projecten
Binnen dergelijke projecten vervult oim advies de aannemers rol. Wij verzorgen het gehele traject conform uw wensen en nemen daarbij de eindverantwoordelijkheid voor alle aspecten. Onderdelen van dergelijke projecten kunnen eventueel worden uitgevoerd door andere gespecialiseerde bedrijven. oim advies zal in ieder geval het project management voeren.
In nauw overleg worden de specificaties opgesteld en indien gewenst kan daarna een fixed price / fixed date offerte worden afgegeven. De uitvoering van het project kan op uw locatie plaatsvinden, maar ook extern.
Wij beschikken over faciliteiten zodat (kleinere) organisaties het totale beheer van de geïmplementeerde ICT-oplossingen bij ons kunnen uitbesteden.
Zo onderhouden we op ASP basis voor een klant een klant-relatiesysteem voor al haar Europese vestigingen.


Interim en/of project management
oim advies heeft ervaring met het effectief inzetten van interim en/of projectmanagement.
In de rol van interim manager kunnen we (een deel van) uw organisatie aansturen in tijden van veranderingen of noodzakelijke vernieuwingen. Vaak zal dit gezien de zwaarte van de opdracht om een fulltime inzet van een professional vragen, maar soms blijkt dat een parttime coach of schaduwmanager, die de huidige manager op de achtergrond ondersteunt, minstens zo effectief is. In beide gevallen kunnen we u goede kandidaten bieden.

Onze medewerkers kunnen uw project doeltreffend aansturen. Voor projectmanagement maken we gebruik van de AgilePM of Prince-II methodiek, in een vorm die past bij de zwaarte van uw project. Door middel van duidelijke projectplannen, goede voortgangsbewaking en rapportage komt u als klant niet voor verrassingen te staan.
Ook kunnen wij u ondersteunen door de rol van intern projectmanager te vervullen richting uw ICT dienstverlener. Hierdoor bent u verzekerd van een onafhankelijke partij die een goed tegenwicht kan bieden tegen de professionele kennis(voorsprong) van uw leverancier.


Advies diensten
oim advies levert ook diverse advies diensten die wij hebben ingedeeld in 2 segmenten, Business Consultancy en ICT Consultancy.
Business Consultancy diensten zijn meer gericht op uw organisatieprocessen en doelen terwijl ICT Consultancy bij oim advies meer gericht is op de techniek en technologie.

Business Consultancy diensten omvatten:
- proces (her)ontwerp
- uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken
- uitvoeren van project audits / second opinions

ICT Consultancy diensten omvatten:
- opstellen van een (enterprise) architectuur
- opstellen van (functioneel) ontwerp
- software (concept) ontwikkeling


Wilt u meer weten over een van deze diensten, neem dan contact op met Jan Wymenga